Forum DhammaCitta. Forum Diskusi Buddhis Indonesia

Author Topic: Linux HOWTO, FAQ, Tips & Trick...  (Read 68674 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Mas Tidar

  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 3.262
  • Reputasi: 82
  • Gender: Male
Re: Linux HOWTO, FAQ, Tips & Trick...
« Reply #285 on: 24 October 2012, 04:33:10 PM »
All, distro linux apa yg ringan jalannya ?
td coba ubuntu 12 via VM (parallel) di OS X tp OS X-nya dikuras resource-nya ?
alokasi resource unt linux CPU 2Core, mem 1Gig, HD 8 Gig
hasilnya CPU jalan diatas 75% terus2an dan gerak'in mouse lagging banget.

any idea ? what happend ?
apa ubuntu memang haus hardware resource ?
ataukah parallel yang kurang bersahabat menjalankan mesin linux ?
atau ada pandangan distro linux yg ringan unt dijalankan via mesin virtual ?


please share dong, TIA


untuk sementara, google: light distro linux
« Last Edit: 24 October 2012, 04:59:40 PM by Mas Tidar »
Saccena me samo natthi, Esa me saccaparamiti

"One who sees the Dhamma sees me. One who sees me sees the Dhamma." Buddha

Offline Sunkmanitu Tanka Ob'waci

  • Sebelumnya: Karuna, Wolverine, gachapin
  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 5.807
  • Reputasi: 239
  • Gender: Male
  • 会いたい。
Re: Linux HOWTO, FAQ, Tips & Trick...
« Reply #286 on: 24 October 2012, 06:42:25 PM »
coba slackware atau arch linux
HANYA MENERIMA UCAPAN TERIMA KASIH DALAM BENTUK GRP
Fake friends are like shadows never around on your darkest days

Offline Forte

  • Sebelumnya FoxRockman
  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 16.588
  • Reputasi: 458
  • Gender: Male
Re: Linux HOWTO, FAQ, Tips & Trick...
« Reply #287 on: 24 October 2012, 07:39:30 PM »
All, distro linux apa yg ringan jalannya ?
td coba ubuntu 12 via VM (parallel) di OS X tp OS X-nya dikuras resource-nya ?
alokasi resource unt linux CPU 2Core, mem 1Gig, HD 8 Gig
hasilnya CPU jalan diatas 75% terus2an dan gerak'in mouse lagging banget.

any idea ? what happend ?
apa ubuntu memang haus hardware resource ?
ataukah parallel yang kurang bersahabat menjalankan mesin linux ?
atau ada pandangan distro linux yg ringan unt dijalankan via mesin virtual ?


please share dong, TIA


untuk sementara, google: light distro linux
gak pernah coba pake paralel sih, tapi kalau coba di vbox, lancar jaya koq.. gak pake lelet..
kenapa harus paralel ?

kalau mau ubuntu juga, ya lubuntu pake LXDE
kalau mau jadi ubuntu geek, ya bisa coba lirik archlinux, itu bener2 pas awal booting hanya dikasih shell prompt doank :)) silakan mainin pacman-nya .. mo pake awesome atau yang lain bisa dipilih..


Everything can be taken from a man but one thing: the last of the human freedom—-to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way. - Viktor Frankl

Offline Mas Tidar

  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 3.262
  • Reputasi: 82
  • Gender: Male
Re: Linux HOWTO, FAQ, Tips & Trick...
« Reply #288 on: 24 October 2012, 10:09:28 PM »
Quote
gak pernah coba pake paralel sih, tapi kalau coba di vbox, lancar jaya koq.. gak pake lelet..
kenapa harus paralel ?
==> ok ntar dicoba pake Vbox,
dl sdh pernah coba tp resolusi-nya terbatas tdk bisa full screen trs balik lagi ke parallel

kalau mau ubuntu juga, ya lubuntu pake LXDE
==> sekarang baru coba donlot lubuntu & xubuntu
tak dinyana, file iso-nya besar2 juga yah, perkiraan awal skitar 350-500 megs :(

kalau mau jadi ubuntu geek, ya bisa coba lirik archlinux, itu bener2 pas awal booting hanya dikasih shell prompt doank  silakan mainin pacman-nya .. mo pake awesome atau yang lain bisa dipilih..
==> idup udah susah om, jangan dibikin tambah susah
yang mudah2 aja masi ada pilihan, ntar klo sdh mentok baru cari yang lain, yang blm diexplore :)


mban2 Tangkyu buat om Forte & om Kwaci,
ntar tanya lagi yah :D
Saccena me samo natthi, Esa me saccaparamiti

"One who sees the Dhamma sees me. One who sees me sees the Dhamma." Buddha

Offline Forte

  • Sebelumnya FoxRockman
  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 16.588
  • Reputasi: 458
  • Gender: Male
Re: Linux HOWTO, FAQ, Tips & Trick...
« Reply #289 on: 24 October 2012, 10:45:40 PM »
resolusi gede koq.. udah install VBOX Additional Guest belon di ubuntunya ?
soalnya dulu gw sempat pake Windows sebagai host dengan ubuntu sebagai guest.. lancar jaya..
tapi lama2.. windowsnya digantikan oleh ubuntu :))
Everything can be taken from a man but one thing: the last of the human freedom—-to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way. - Viktor Frankl

Offline Mas Tidar

  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 3.262
  • Reputasi: 82
  • Gender: Male
Re: Linux HOWTO, FAQ, Tips & Trick...
« Reply #290 on: 04 November 2012, 05:22:12 PM »

belum intensif pake linux, br liat2, lumayan kepayahan (karena biasa tinggal klik ajah)
ntar sekalian instal, krn pernah ditanya juga ama Vbox tp langsung diskip, thx's sdh di-ingatkan  ^:)^

resolusi gede koq.. udah install VBOX Additional Guest belon di ubuntunya ?
soalnya dulu gw sempat pake Windows sebagai host dengan ubuntu sebagai guest.. lancar jaya..
tapi lama2.. windowsnya digantikan oleh ubuntu :))
Saccena me samo natthi, Esa me saccaparamiti

"One who sees the Dhamma sees me. One who sees me sees the Dhamma." Buddha

Offline Forte

  • Sebelumnya FoxRockman
  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 16.588
  • Reputasi: 458
  • Gender: Male
Linux Mint 14 "Nadia" released !!
« Reply #291 on: 24 November 2012, 02:15:18 PM »
[/size]Linux Mint 14 is the result of 6 months of incremental development on top of stable and reliable technologies such as MATE, Cinnamon and MDM. This new release comes with updated software and brings refinements and new features to make your desktop even more comfortable to use.[/color][/size]MATE 1.4[/size]MATE is working hard at providing a rock-solid environment in the continuation of GNOME 2. In 2011, GNOME 2 was renamed "MATE" and MATE 1.x made it possible for GNOME users to continue to use their favorite desktop. There were a few hickups along the way and a few regressions. 6 months later, MATE 1.2 brought many bug fixes and a much more solid experience. This time around MATE 1.4 not only strengthens the quality and stability of the desktop but it goes beyond GNOME 2 by fixing bugs which were in GNOME 2 for years and by providing new features which were previously missing.[/font][/size]

Linux Mint 14 "Nadia" MATE Edition
[/size]MATE 1.4 comes with numerous bug fixes, bluetooth and mate-keyring are now functional and caja features support for Dropbox.[/color]

Choose your favorite notification style in MATE 1.4
[/size]MATE now includes its own character map, fast alt-tabbing with Marco compositing, a selection of notification styles (although this was included in Linux Mint 13, it wasn't part of MATE 1.2), and Caja improvements such as a toggle button to show and edit the path and a new button to compare files in the file conflict dialog.[/color]

The toggle button is back in Caja[/size]Cinnamon 1.6
[/size]Cinnamon is full of new features and among the most active projects in the Linux community. Within this release cycle, Cinnamon developed at an amazing pace and its development was frozen in preparation for Linux Mint 14. The result is impressive and despite all these new features, Cinnamon 1.6 is more stable than its predecessor.[/font][/size]

Linux Mint 14 "Nadia" Cinnamon Edition
Everything can be taken from a man but one thing: the last of the human freedom—-to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way. - Viktor Frankl

Offline Forte

  • Sebelumnya FoxRockman
  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 16.588
  • Reputasi: 458
  • Gender: Male
Re: Linux HOWTO, FAQ, Tips & Trick...
« Reply #292 on: 04 June 2013, 12:21:33 PM »
Sepi banget yak..

Btw di sini ada yang pakai Aspire S3 tapi OS nya linux.. lumayan tertarik Aspire S3 tapi gak suka windoz :-&
pengennya pasang si Minty Olivia, Linux Mint 15
Everything can be taken from a man but one thing: the last of the human freedom—-to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way. - Viktor Frankl