//honeypot demagogic

 Forum DhammaCitta. Forum Diskusi Buddhis Indonesia

Author Topic: Pelem-pelem bagus yang gak dikenal  (Read 16464 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjiva

  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 4.091
  • Reputasi: 101
  • Gender: Male
Re: Pelem-pelem bagus yang gak dikenal
« Reply #15 on: 14 May 2013, 12:14:47 PM »
Ada satu film adaptasi novel yg bagus banget :  Perfume - A Story of A Murderer



Perfume: The Story of a Murderer is a 2006 thriller film directed by Tom Tykwer, written by Andrew Birkin, Bernd Eichinger and Tykwer and starring Ben Whishaw, Alan Rickman, Rachel Hurd-Wood and Dustin Hoffman. It is based on the 1985 novel Perfume by Patrick Süskind. Set in 18th century France, the film tells the story of Jean-Baptiste Grenouille (Whishaw), an olfactory genius, and his homicidal quest for the perfect scent.

Producer Bernd Eichinger bought the film rights to Süskind's novel in 2000 and began writing the screenplay together with screenwriter Andrew Birkin. Tom Tykwer was selected as the director and joined the two in developing the screenplay in 2003. Principal photography began on July 12, 2005 and concluded on October 16, 2005; filming took place in Spain, Germany, and France. The film was made on a budget of €50 million, making it one of the most expensive German films.

Perfume was released on September 14, 2006 in Germany, December 26, 2006 in the United Kingdom and December 27, 2006 in the United States. It grossed over $135 million worldwide, of which over $53 million was made in Germany. Critics' reviews of the film were mixed; the consensus was that the film had strong cinematography and acting but suffered from an uneven screenplay.


Ceritanya benar2 unusual, tentang seorang manusia yg penciumannya sedemikian tajam dan akhirnya ingin membuat ultimate farfum dari scent para gadis yg dibunuhnya.  Kejiwaan dan tragedi di dalamnya begitu dalam diceritakan sejak dia dilahirkan ibunya di tengah pasar sambil berjualan ikan.  Top banget!

Also starring: Alan Rickman pemeran Severus Snape  ;D
« Last Edit: 14 May 2013, 12:16:29 PM by sanjiva »
«   Ignorance is bliss, but the truth will set you free   »

Offline morpheus

  • Global Moderator
  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 2.750
  • Reputasi: 110
  • Ragu pangkal cerah!
Re: Pelem-pelem bagus yang gak dikenal
« Reply #16 on: 14 May 2013, 12:59:34 PM »
Good Will Hunting (1997)
http://www.imdb.com/title/tt0119217/

"Will Hunting, a janitor at MIT, has a gift for mathematics but needs help from a psychologist to find direction in his life."

susah reviewnya, pokoknya bagus :P
setuju nih, pelem manteb...

Scent of a Woman (1992)
http://www.imdb.com/title/tt0105323/?ref_=tt_rec_tt
Al Pacino, pensiunan tentara yang buta
di "babysit"anak kuliahan, untuk perjalanan ke luar kota
feel good movie...
abis nonton ini rasanya puas, keadilan akhirnya berjalan...
al pacino sangat luar biasa di sini! whoo-ah!
* I'm trying to free your mind, Neo. But I can only show you the door. You're the one that has to walk through it
* Neo, sooner or later you're going to realize just as I did that there's a difference between knowing the path and walking the path

Offline will_i_am

  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 5.163
  • Reputasi: 155
  • Gender: Male
Re: Pelem-pelem bagus yang gak dikenal
« Reply #17 on: 14 May 2013, 01:02:38 PM »
wah, jadi pengen nonton... ;D
tapi film lama takutnya nda ada subtitle lagi...  :(
hiduplah hanya pada hari ini, jangan mengkhawatirkan masa depan ataupun terpuruk dalam masa lalu.
berbahagialah akan apa yang anda miliki, jangan mengejar keinginan akan memiliki
_/\_

Offline morpheus

  • Global Moderator
  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 2.750
  • Reputasi: 110
  • Ragu pangkal cerah!
Re: Pelem-pelem bagus yang gak dikenal
« Reply #18 on: 15 May 2013, 09:32:11 AM »
Moon (2009)
http://www.imdb.com/title/tt1182345/

science fiction drama berbudget rendah tentang seorang astronot yang bekerja tambang di bulan. seperti layaknya pelem non-hollywood, moon bergerak lambat, sampai satu demi satu rahasia terkuak. tidak seperti kebanyakan pelem2 lain yang meletakkan "twist" di ending pelem, moon membuka "twist" di tengah2 cerita.

ide dan cerita yang original, award winning movie, sangat layak untuk ditonton penggemar pelem science fiction...
* I'm trying to free your mind, Neo. But I can only show you the door. You're the one that has to walk through it
* Neo, sooner or later you're going to realize just as I did that there's a difference between knowing the path and walking the path

Offline Forte

  • Sebelumnya FoxRockman
  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 16.588
  • Reputasi: 458
  • Gender: Male
Re: Pelem-pelem bagus yang gak dikenal
« Reply #19 on: 15 May 2013, 11:46:43 AM »
setuju nih, pelem manteb...
feel good movie...
abis nonton ini rasanya puas, keadilan akhirnya berjalan...
al pacino sangat luar biasa di sini! whoo-ah!

ngomong2 soal al pacino..
gw juga terpesona dengan actingnya di Devil's Advocate.. keren..
Everything can be taken from a man but one thing: the last of the human freedom—-to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way. - Viktor Frankl

Offline DeNova

  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 2.068
  • Reputasi: 106
  • Gender: Female
  • Semoga semua mahluk berbahagia
Re: Pelem-pelem bagus yang gak dikenal
« Reply #20 on: 17 May 2013, 07:34:06 AM »
ngomong2 soal al pacino..
gw juga terpesona dengan actingnya di Devil's Advocate.. keren..


setuju ma bro Forte, Devil's advocate recommended banget aktornya bener2 berkualitas baik al pacino ataupun aktor utamanya, critanya juga bagus.... effectnya bagus.... ;D
Life is must learning,  trying and never giving up to all problem that come to our life.
If life give you one hundred reason to beat you down then find one thousand reason to revive again and again.

Offline bluppy

  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 1.163
  • Reputasi: 65
  • Gender: Female
Re: Pelem-pelem bagus yang gak dikenal
« Reply #21 on: 29 November 2013, 09:35:50 PM »
Di Timur Matahari (2012)

Hanya dengan pemandangan Papua yang indah saja,
sudah cukup alasan untuk menonton film ini
pemandangannya wow...pantesan bule2 ngk peduli resiko dan harga masih aja mau ke papua

ttg guru pengganti yg sudah 6 bulan belum datang2 juga ke desa
dan hukum adat yang balas membalas
ada tokoh2 lucu yang membuat film lebih ringan dan luwes
dari awalnya sudah menarik dan tidak membosankan
masuk ke tengahnya mulai lebih dramatis

masuk kategori film indonesia yang membanggakan

« Last Edit: 29 November 2013, 09:43:22 PM by bluppy »

Offline morpheus

  • Global Moderator
  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 2.750
  • Reputasi: 110
  • Ragu pangkal cerah!
Re: Pelem-pelem bagus yang gak dikenal
« Reply #22 on: 29 November 2013, 10:37:16 PM »
Di Timur Matahari (2012)

Hanya dengan pemandangan Papua yang indah saja,
sudah cukup alasan untuk menonton film ini
pemandangannya wow...pantesan bule2 ngk peduli resiko dan harga masih aja mau ke papua

ttg guru pengganti yg sudah 6 bulan belum datang2 juga ke desa
dan hukum adat yang balas membalas
ada tokoh2 lucu yang membuat film lebih ringan dan luwes
dari awalnya sudah menarik dan tidak membosankan
masuk ke tengahnya mulai lebih dramatis

masuk kategori film indonesia yang membanggakan
looks promising! diamankan dulu.... ;D
* I'm trying to free your mind, Neo. But I can only show you the door. You're the one that has to walk through it
* Neo, sooner or later you're going to realize just as I did that there's a difference between knowing the path and walking the path

Offline Sumedho

  • Kebetulan
  • Administrator
  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 12.400
  • Reputasi: 423
  • Gender: Male
  • not self
Re: Pelem-pelem bagus yang gak dikenal
« Reply #23 on: 30 November 2013, 06:37:26 AM »
Before Trilogy? Pemain sama, cerita nyambung dengan rentang waktu yg sama dengan jarak antar filmnya dan isinya ngomongggggg terus... but it part interestingnya


Before Sunrise (1995)
http://www.imdb.com/title/tt0112471
A young man and woman meet on a train in Europe, and wind up spending one evening together in Vienna. Unfortunately, both know that this will probably be their only night together.

Before Sunset (2004)
http://www.imdb.com/title/tt0381681/
Nine years after Jesse and Celine first met, they encounter each other again on the French leg of Jesse's book tour.

Before Midnight (2013)
http://www.imdb.com/title/tt2209418
We meet Jesse and Celine nine years on in Greece. Almost two decades have passed since their first meeting on that train bound for Vienna.
There is no place like 127.0.0.1

Offline bluppy

  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 1.163
  • Reputasi: 65
  • Gender: Female
Re: Pelem-pelem bagus yang gak dikenal
« Reply #24 on: 30 November 2013, 08:28:58 AM »
Di Timur Matahari (2012)

tambahan:
pemandangannya pegunungan papua
tapi tidak ada pemandangan air, seperti Raja Ampat

seru sampe 3 menit terakhir
endingnya agak dipaksakan

Offline morpheus

  • Global Moderator
  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 2.750
  • Reputasi: 110
  • Ragu pangkal cerah!
Re: Pelem-pelem bagus yang gak dikenal
« Reply #25 on: 06 December 2013, 12:16:25 PM »
Before Trilogy? Pemain sama, cerita nyambung dengan rentang waktu yg sama dengan jarak antar filmnya dan isinya ngomongggggg terus... but it part interestingnya


Before Sunrise (1995)
http://www.imdb.com/title/tt0112471
A young man and woman meet on a train in Europe, and wind up spending one evening together in Vienna. Unfortunately, both know that this will probably be their only night together.

Before Sunset (2004)
http://www.imdb.com/title/tt0381681/
Nine years after Jesse and Celine first met, they encounter each other again on the French leg of Jesse's book tour.

Before Midnight (2013)
http://www.imdb.com/title/tt2209418
We meet Jesse and Celine nine years on in Greece. Almost two decades have passed since their first meeting on that train bound for Vienna.
dah lama liat yang #2, akhirnya selesai nonton yang #3.
masih males nyari yg pertama.
powerful dialog, great acting!

warning: yang ketiga kayaknya R21, bukan buat anak kecil...
* I'm trying to free your mind, Neo. But I can only show you the door. You're the one that has to walk through it
* Neo, sooner or later you're going to realize just as I did that there's a difference between knowing the path and walking the path

Offline Mas Tidar

  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 3.262
  • Reputasi: 82
  • Gender: Male
Re: Pelem-pelem bagus yang gak dikenal
« Reply #26 on: 10 January 2014, 11:13:03 AM »
powder - 1995, Ratings: 6.4
When sheriff Barnum investigates the death of an elderly rural resident, he discovers a teenage grandson living in the basement. Raised by his grandparents, he has experienced the world only through books, never leaving the family farm. He is sent to a state home for boys where he has trouble fitting in socially. His odd appearance and unusual abilities cause the small town residents to fear and ridicule him. However, not all are afraid. Some begin to view his potential and gifts with wonderment.


Remember the Titans, Ratings: 7.7
The true story of a newly appointed African-American coach and his high school team on their first season as a racially integrated unit.
Suburban Virginia schools have been segregated for generations, in sight of the Washington Monument over the river in the nation's capital. One Black and one White high school are closed and the students sent to T.C. Williams High School under federal mandate to integrate. The year is seen through the eyes of the football team where the man hired to coach the Black school is made head coach over the highly successful white coach. Based on the actual events of 1971, the team becomes the unifying symbol for the community as the boys and the adults learn to depend on and trust each other.
Saccena me samo natthi, Esa me saccaparamiti

"One who sees the Dhamma sees me. One who sees me sees the Dhamma." Buddha