//honeypot demagogic

 Forum DhammaCitta. Forum Diskusi Buddhis Indonesia

Author Topic: kecap-kecap di Indonesia  (Read 1971 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kullatiro

  • Sebelumnya: Daimond
  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 6.116
  • Reputasi: 95
  • Gender: Male
  • Ehmm, Selamat mencapai Nibbana
kecap-kecap di Indonesia
« on: 01 January 2011, 09:24:30 PM »
kecap no 1 mana ada kecap no2 kan
bagi yang vegetarian harus berhati hati dengan kecap yang di pilih ada yang menggunakan bumbu bawang putih,
juga sekarang ini ada kecap di produksi dengan cara hidrolisis dari pada cara fermentasi yang biasa.


beberapa kecap yang ada di daerah daerah




http://tumisgenjer.multiply.com/photos/album/63/Kecap_Manis_Updated


Offline Mr. Wei

  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 3.074
  • Reputasi: 99
  • Gender: Male
Re: kecap-kecap di Indonesia
« Reply #1 on: 01 January 2011, 09:29:37 PM »
Rasanya gimana? Ada beda rasa gak antara kecap manis yang lebih mahal dengan yang lebih murah?

Offline kullatiro

  • Sebelumnya: Daimond
  • KalyanaMitta
  • *****
  • Posts: 6.116
  • Reputasi: 95
  • Gender: Male
  • Ehmm, Selamat mencapai Nibbana
Re: kecap-kecap di Indonesia
« Reply #2 on: 01 January 2011, 09:34:18 PM »
wah tidak tahu tuh soalnya juga baru dapet infonya ( wa tinggal di jakarta ) jadi kaget juga ternyata banyak kecap kecap lain selain brand yang terkemuka

Quote
Acid-hydrolyzed vegetable protein

Some brands of soy sauce are often made from acid-hydrolyzed  soy protein instead of brewed with a traditional culture. This process may take only three days.[11]  Although they have a different flavor, aroma, and texture when compared to brewed soy sauces, they have a longer shelf-life and are more commonly produced for this reason. Some people feel the hydrolyzed sauces taste better, but some prefer the naturally brewed varieties. The clear plastic packets of dark sauce common with Chinese-style take out food typically use a hydrolyzed vegetable protein formula. Some higher-quality hydrolyzed vegetable protein products with no added salt, sugar or colorings are sold as low-sodium soy sauce alternatives called "liquid aminos" in health food stores, similar to the way salt substitutes are used.

Carcinogens may form during the manufacture of chemical sauce.[12]
http://en.wikipedia.org/wiki/Soy_sauce

yang agak langka aku ada baca kecap yang di buat dari kacang turi dengan jus nanas 100ml (mengandung enzim B apa tahu tuh)
« Last Edit: 01 January 2011, 09:38:28 PM by daimond »